Nieuws

Persbericht 17 mei 2017

Wereldwijde cyberaanval

Het afgelopen weekend brak er een wereldwijde cyberaanval uit. In een recordtempo van 72 uur werden zeker 200.000 bedrijven uit 150 verschillende landen slachtoffer van het virus. Ook in Nederland bleven we niet gespaart.

+ Lees meer
Congresnieuws 02 februari 2017

Het Cyber Syndroom

Iedereen heeft het, het wordt alleen maar erger en er is geen ontkomen aan. Cyber. Alles wordt digitaal en daarmee groeien de risico’s exponentieel. De wereld is in feite zo lek als een mandje en dit lijkt alleen maar erger te worden.

+ Lees meer
Partnernieuws 31 januari 2017

Aandachtspunten voor een veilige Cloud

Veel bedrijven zijn afhankelijk van de cloud bij hun dagelijkse werkzaamheden. Vanzelfsprekend kunnen ze datalekken daar niet bij gebruiken. Bedrijven moeten ervan op aan kunnen dat hun data altijd veilig en beschermd is, ook in de cloud. Een gelaagde benadering van cloud security is dan ook een keiharde voorwaarde. Aan welke voorwaarden moet een dergelijke gelaagde benadering voldoen? ServiceNow benoemt vier onmisbare aandachtspunten.

+ Lees meer
Partnernieuws 27 januari 2017

Cybercrime en beveiliging

Cybercrime is een begrip en een nachtmerrie voor elke organisatie. De hoeveelheid en complexiteit van cyberaanvallen neemt explosief toe. Een probleem dat zelfs op Europees niveau wordt erkend, resulterend in een vernieuwde privacywetgeving en een investering van € 450 miljoen om onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe technologieën te bevorderen.

+ Lees meer
Congresnieuws 20 januari 2017

Lookout: beveiliging voor de mobiele generatie

Steeds meer waardevolle data, zoals zakelijke en financiële informatie, persoonlijke en medische gegevens, vindt zijn weg naar mobiele apparaten. In een onderzoek van Lookout naar mobiele apparaten met toegang tot de netwerken van de vijfentwintig grootste Nederlandse bedrijven, werd maar liefst één serieuze dreiging per twintig mobiele apparaten aangetroffen.

+ Lees meer
Congresnieuws 18 januari 2017

De grootste hacker van Nederland

Terwijl de meesten van ons op 1 januari hun roes van de nieuwjaarsviering uitsliepen, was Victor Gevers, alias@0xDUDE, al om 7.00 uur aan de slag met wat hij het liefste doet: kwetsbaarheden op internet zoeken en die discreet melden bij de betrokkenen.

+ Lees meer
Congresnieuws 17 januari 2017

Thema's Security Talkshow zijn bekend

Tijdens het congres IT & Information Security discussiëren IT security experts in een ‘De Wereld Draait Door’-setting over belangrijkste uitdagingen van veel securitymanagers. De thema's voor de talkshow zijn inmiddels bekend.

+ Lees meer
Congresnieuws 21 december 2016

Innovatie en security in de ruimte!

Een unieke kijk in het leven van astronaut André Kuipers. Meer dan zes maanden verbleef André in de ruimte en hij is daardoor één van de weinige mensen die uit eigen ervaring kan vertellen wat er zoal bij een ruimtereis komt kijken op het gebied van veiligheid.

+ Lees meer
Overig nieuws 07 december 2016

Online portal voor alles rondom IT Security

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom IT security, security in de cloud, cyber security. identity & access Management en data privacy? Wilt u in contact komen met vakgenoten, interactieve expertsessies bijwonen of hands-on trainingen volgen binnen het security vakgebied? Dan is er vanaf vandaag de portal SecurityUpdate.net.

+ Lees meer
Congresnieuws 16 december 2016

Bent u klaar voor 2018?

Bescherming van gegevens is een hot topic. De langverwachte update van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) laat veel organisaties achter met de bovenstaande vraag. 

+ Lees meer
Congresnieuws 29 november 2016

De kracht van kwetsbaarheid

Roel van Rijsewijk heeft  meer dan vijftien jaar ervaring in het adviseren van technologie-gedreven organisaties op het gebied van risicomanagement en informatiebeveiliging. Daarnaast is hij auteur van het boek “Cyberrisico als kans”. Tijdens zijn keynote op het congres IT & Information Security vertelt hij over de kracht van deze kwetsbaarheid.

+ Lees meer
Meer nieuws wordt geladen