Nieuws

Partner blog 10 februari 2020

BlackBerry Announces Availability of CylancePROTECT for Mobile; Further Integrates Cylance Artificial Intelligence Technology Innovation

BlackBerry Limited (NYSE: BB; TSX: BB) today announced availability of CylancePROTECT® for mobile devices managed by BlackBerry® Unified Endpoint Management (BlackBerry® UEM). Leveraging Cylance’s artificial intelligence (AI) security technology, this mobile threat defense (MTD) solution provides advanced mobile endpoint protection to prevent, detect, and remediate advanced malicious threats.

+ Lees meer
Blog 05 februari 2020

De rampzalige gevolgen van een menselijke fout tijdens het versturen van e-mail

Als hackers en cybercriminelen je grootste zorg zijn wat betreft cyberbeveiliging, dan is het tijd om je eens opnieuw te verdiepen in de oorzaken van datalekken. De kans is namelijk groot dat de werkelijke dader die vriendelijke collega naast je is. En niet een kwaadwillend individu in Noord-Korea, zoals de media ons vaak vertellen! Bovendien wordt het prijskaartje van datalekken meestal niet vermeld in nieuwsberichten.

 

+ Lees meer
Nieuwsitem 15 januari 2020

Live Talkshow: Resilience

Op woensdag 12 februari 2020 vindt op het congres IT & Information Security een interactieve talkshow plaats. Een tafelgesprek met verschillende security experts waarbij het thema Resilience wordt besproken De tafelgasten nemen je graag mee in diverse stellingen en standpunten, waar jij als aanwezige ook je mening kan delen!

Talkshowgasten: Sven Kockelmann (Journalist en tv-presentator), Ewoud Smit (Manager Cyber Defense Operations Team bij ASML) & Nadeem de Vree (Security Operations Manager bij Nationale Nederlanden)

+ Lees meer
Kennispartner nieuws 15 januari 2020

Goed opgeleide informatiebeveiligers: essentieel voor iedere (publieke) organisatie

Het wordt in de huidige informatiemaatschappij steeds belangrijker dat iedere organisatie en al haar medewerkers zorgvuldig met informatie omgaan. Organisaties moeten namelijk steeds meer informatie beschermen tegen een steeds complexer dreigingsbeeld en hiervoor zijn ervaren en goed opgeleide informatiebeveiligers nodig. Certificeringen zijn o.m. een middel om de kennis en ervaring van professionals in de informatiebeveiliging inzichtelijk te maken.

+ Lees meer
Blog 13 januari 2020

Universiteit Maastricht betaalde tonnen losgeld aan hackers

De Universiteit Maastricht zou losgeld hebben betaald om gehackte computersystemen weer aan de praat te krijgen. Dat meldt universiteitsblad Observant op basis van ‘goed ingevoerde bronnen’. De universiteit werd vorige week dinsdag het slachtoffer van een aanval met gijzelsoftware.

+ Lees meer
Blog 07 januari 2020

Helft CISO’s overweegt ontslag in 2020 vanwege krap budget

De helft van zo'n zesduizend Chief Information Security Officers (CISO’s) denkt aan stoppen in 2020, als er  voor hun niets verandert aan het beschikbare budget voor informatiebeveiliging. Onopgeloste zwakke plekken en een gebrek aan beschikbare beveiligingshulpmiddelen zijn volgens de ondervraagde professionals enorme obstakels om incidenten in hun organisaties te voorkomen.

 

+ Lees meer
Blog 30 december 2019

Kinderen en grip op hun data

Een nieuw decennium staat voor de deur en de technologieën blijven zich verder ontwikkelen. Net zoals de kinderen van vandaag de dag. De allerkleinste zijn al bezig met het spelen op tablets of smartphones, maar wat voor effect heeft dit op hun als persoon? En ligt hun persoonlijke data voor het oprapen wanneer de voorwaarden van bepaalde spelletjes wordt geaccepteerd?

+ Lees meer
Nieuwsitem 22 november 2019

Security University Live: Een gastronomisch college

Als je aan de gastronomische top van Nederland denkt dan schiet de naam Ron Blaauw al gauw te binnen en dat is niet geheel zonder reden. Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw wist menig Michelinster binnen te slepen met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel en later met Ron Gastrobar in het Amsterdamse.

+ Lees meer
Nieuwsitem 17 oktober 2019

Dagvoorzitter IT & Information Security congres

Jarenlang presenteerde hij het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland op radio en televisie. Sven Kockelmann (1969) is een ervaren journalist en tv-presentator. Hij presenteerde Brandpunt en Oog in oog. Typerend voor Sven is zijn indringende manier van ondervragen. Hij kan zeer vasthoudend zijn, maar is tegelijk vriendelijk en correct. Voor deze editie van het IT & Information Security congres zal Sven Kockelmann de rol van dagvoorzitter op zich nemen. 

+ Lees meer
Nieuwsitem 16 oktober 2019

1931 Congrescentrum 'S-Hertogenbosch

Op 12 februari organiseert Heliview Conferences & Training het Jaarcongres IT & Information Security 2020. Dit jaar wordt het congres georganiseerd in het indrukwekkende congrescentrum 1931 in 's-Hertogenbosch. Tijdens deze 16de editie van het congres zal het thema ‘CISO Leadership’ centraal staan.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen