In gesprek met een beweger: Menno Weij, Legal Counsel bij BDO Legal

In de rubriek 'In gesprek met een beweger' stelt Privacyweb  enkele vragen aan professionals die een carrièrestap hebben gemaakt op het gebied van privacy. Waarom is tot deze stap besloten, waar komt de interesse voor privacywetgeving vandaan en waarin ziet de privacy professional kansen en uitdagingen? Deze keer vertelt Menno Weij over zijn nieuwe uitdaging als Legal Counsel bij BDO Legal, waaraan hij in december begon.

1. Waarom heeft u voor deze functie gekozen?
BDO is een professionele, internationaal opererende organisatie met aandacht voor de persoon. BDO heeft een sterke focus op technologie. En BDO biedt, naast BDO Legal zelf, de mogelijkheid tot multidisciplinaire samenwerking met bijvoorbeeld specialisten op het gebied van Cyber Security of Risk Management. One Stop Shop dus.

2. Wat zullen uw dagelijkse bezigheden inhouden in deze functie?
Ik blijf doen wat ik al deed. Dus uiteraard advisering rondom privacyvraagstukken. Daarnaast ondersteuning bij IT en/of eCommerce contracten en ondersteuning op het gebied van intellectuele eigendom.

3. Waar komt uw interesse voor het privacy domein vandaan?
Privacy is een fundamenteel recht. Het is daarnaast een rechtsgebied waarin je, met de komst van de AVG, je creativiteit aardig kwijt kan. Ik vind het interessant te denken in mogelijkheden, in plaats van zeggen wat er allemaal niet kan of niet mag.

4. Wie inspireert u en waarom?
Het klinkt misschien gek, maar mijn gezin. Mijn vrouw en kinderen (tweeling van 12) zijn voor mij heel belangrijk.

5. Wat heeft je grootste prioriteit binnen je nieuwe functie?
Het multidisciplinaire samenwerken binnen BDO: samen sta je sterker en kan je de koek groter maken. BDO biedt mijn inziens veel mogelijkheden vanuit haar eigen netwerk.

6. Wat vraagt volgens u om verbetering in het privacy domein?
De uitspraken rondom Google en het vergeetrecht bij bijzondere gegevens. In mijn optiek een weeffout. De bal wordt steeds bij Google gelegd, maar de wetgever en/of de autoriteiten moeten hier hoognodig inspringen.

7. Welk boek/welke film raadt u iedereen aan?
The Usual Suspects met ‘Keyser Söze’. Briljante film!

8. Wat is uw persoonlijke motto?
Wat ik net al aangaf: denk in mogelijkheden en kansen.

Bron: Privacy-web.nl