SECO-Institute kennispartner van het Jaarcongres IT & Information Security

Sinds kort is SECO-Institute kennispartner van het Jaarcongres IT & Information Security 2019. Dit congres vindt plaats op woensdag 13 februari 2019 in congrescentrum 1931 te 's-Hertogenbosch. Heliview werkt samen met kennispartners die expertise en ervaring hebben die waardevol is voor het vakgebied van informatiebeveiliging. Kennispartners van IT & Information Security zien niet alleen het belang in van het delen van kennis, maar pakken zelf ook een vooruitstrevende en actieve rol om richting te geven aan het vakgebied. Het Jaarcongres IT & Information Security is al jaren een veel bezocht congres met deelnemers van het bedrijfsleven en de overheid. Zij halen hier inspiratie, kennis en nieuwe contacten op binnen het werkveld van informatiebeveiliging en IT security. Dit jaar staat het congres volledig in het teken van anders kijken.

Op 13 februari gaan we een beroep doen op de creativiteit. Creativiteit gaat over soepel denken, iets van een andere kant bekijken en over het zoeken naar andere oplossingen. Door anders te kijken kun je zien dat je mogelijk eerder iets moet loslaten om tot verandering of transformatie te komen." Als het om IT en informatiebeveiliging gaat lijken veel organisaties door angst gedreven en in een tunnelvisie terecht gekomen. Dit leidt tot maatregelen die niet effectief en nauwelijks duurzaam zijn. De spanningen tussen security teams en de organisatie neemt toe. Tijd voor verandering!

Klik hier om het volledige programma  in te zien. Jij komt toch ook?

Certificeringsprogramma SECO
Het SECO-Institute certificeert professionals op het gebied van Informatiebeveiliging, IT-Security, Data Protection, Business Continuity en Crisis Management. Uniek is de aanpak waarmee je binnen een segment opgeleid kan worden van beginner tot en met Certified Officer. Met deze doorlopende leerlijn gaat het SECO-Institute verder dan de concurrenten die enkel losstaande certificeringen op medior level bieden. Het SECO-Institute is de body of knowledge van het internationaal erkende Cyber Security & Governance certificeringsprogramma. Het SECO-Institute beschikt over een eigen examenbureau, een courseware ontwikkelingscentrum en is houder van het Cyber Security & Governance certificeringsprogramma persoonscertificeringen register. SECO-Institute accrediteert opleiders die het Cyber Security & Governance certificeringsprogramma willen adopteren.

“Uniek in dit programma is praktijkgerichte aanpak,” aldus Vincent Jentjens, Chairman SECO-Institute. “De SECO trainingen leiden op tot een specifiek functie/ rol in de organisatie. Het gaat niet alleen om kennisoverdracht, maar ook om praktijkervaring. Dat laatste is ingebed in de trainingen middels onze labomgevingen en fictieve modelorganisatie genaamd Bicsma.”

Martijn Snels, congresmanager IT & Information Security over dit nieuwe initiatief: “Het SECO-Institute is het Europese initiatief voor commerciële en theoretische certificeringen. Doordat SECO-Institute de Practitioner examens erkent, kunnen security professionals nog beter onafhankelijk aantonen over de juiste kennis en ervaring te beschikken. Het SECO-Institute noemen we niet voor niks de volgende stap in security & continuity.”