Veilige datastromen bij Evides

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag 365 dagen per jaar, veilig, schoon én smakelijk drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in onder meer Nederland, België en Duitsland. Evides is al vele jaren klant van BlackBerry, waarbij de mobiele vloot is beveiligd met BlackBerry UEM, de applicaties met BlackBerry Dynamics en het personeel wordt ondersteund met BlackBerry Work. Het management was echter nog op zoek naar een goed systeem om hun klanteninformatie en gevoelige data te delen en tegelijkertijd te beveiligen, dus richtten ze zich op BlackBerry Workspaces.

Externe leveranciers en informatie delen

Evides werkt regelmatig met externe leveranciers, zoals bouwbedrijven. Bij deze samenwerkingen moeten er vaak documenten gedeeld worden met zeer gevoelige informatie zoals klanteninformatie, lokatiedata, informatie over uitbreidingen, facturen etc. Het vormde een uitdaging om deze documenten veilig te delen, zonder het personeel te belasten met inefficiënte methodes zoals FTP, vooral daar elke keer vaak rond de gigabyte aan data gedeeld werd. Daarbij presenteerde de GDPR wetgeving een extra uitdaging, wat Evides ertoe aanzette om een oplossing te zoeken die hen hierin kon ondersteunen.

Eén systeem voor het snel en veilig delen van bestanden

Sinds Evides BlackBerry Workspaces heeft geïnstalleerd, hebben ze afscheid kunnen nemen van FTP file sharing wat de efficiëntie en gebruikerservaring positief heeft beïnvloed. Daarbij voldoet het bedrijf nu ook ten alle tijde aan de regelgeving van de GDPR. Rob ter Linden, IT Security Specialist and Solution Architect bij Evides: “We hebben één oplossing voor het delen van bestanden met elke leverancier en voor elk project. Omdat het nu staat en op een cloud instance draait, hoeven we niet veel onderhoud te plegen. Dat betekend lagere implementatiekosten, minder potentiele points of failure en betere beveiliging en connectiviteit.” Deze oplossing heeft Evides geholpen een systeem op te zetten voor zowel interne medewerkers als externe leveranciers, wat het samenwerken en het delen van bestanden gemakkelijk en efficiënt maakt, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging van de data.

Bron:  blackberry