Sprekers 2017

Roelof_Hemmen.jpg
Dagvoorzitter
Roelof Hemmen
Journalist , interviewer
BNR Nieuwsradio

Na de havo op het Hoeksch Lyceum studeerde Hemmen enige tijd Frans en Nederlands aan de lerarenopleiding in Delft. Deze opleiding maakte hij niet af en ging als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant werken. Later werd hij stadsverslaggever bij de Haagsche Courant, waar hij zich vooral met misdaadverslaggeving bezighield. Daarna was Hemmen twee jaar werkzaam voor De Telegraaf. In 1993 werd Hemmen aangenomen bij het RTL Nieuws en was daar achtereenvolgens werkzaam als bureauredacteur, junior verslaggever, parlementair verslaggever, algemeen verslaggever en presentator. Vanaf 2003 was hij in de even weken presentator van het 19.30 uur nieuws. Eind mei 2016 ging Hemmen weg bij het RTL Nieuws, omdat hij zich meer wilde focussen op radiomaken. Zijn laatste uitzending was op vrijdag 27 mei 2016. Sinds 2011 presenteert Hemmen dagelijks een radioprogramma op BNR Nieuwsradio. Eerst in de middag en later in de ochtend.

André Kuipers (austronautenpak)
André Kuipers
ESA-astronaut en onderzoeker ISS
European Space Agency

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe.

Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Aan boord was hij niet alleen arts en wetenschapper, maar ook boordingenieur en onderhoudsmonteur. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de Kazachse steppe.

(Copyright ESA NASA op de afbeelding van André Kuipers)

Ramon 400 x 400.jpg
Ramon van Ingen
Manager Cybercrime Expertise en Response Team (CERT), Fraude detectie en IT Forensics
ING

Ramon van Ingen heeft veel ervaring en kennis op het gebied van cybersecurity, fraude, business & IT integratie en project management. Hij geeft leiding aan het CERT, de afdeling Fraude Detectie en IT Forensics van ING Nederland.

Henk Bronk.jpg
Henk Bronk
CISO|Manager Security & Continuity Management
VodafoneZiggo

Henk got a strong background in ICT-security and CSIRT – incident response
He fulfilled several different roles and responsibilities in the past for his own company.

Started Findect and radically changed the way of preventing cybercrime.
As lead architect Fraud detection at a large Dutch bank, he established a new way of working and organizing the cybercrime team.
By developing and building new solutions for fraud detection and fraud handling, he and his team effort resulted in the lowest cybercrime losses ever for the bank and within The Netherlands for the last 3 years in a row.

Established the national CSIRT of the Netherlands, GOVCERT.NL and “de Waarschuwingsdienst” and made it a leading example in the CERT world.

Before GOVCERT.NL, he worked for almost 6 years KPN. Developed Internet as a strong business-product within a mainly telephone oriented environment. As team manager of the Internet Access Services and manager of UNI-CERT, the first commercial CERT in the Netherlands, he has developed the base for Internet security awareness and a business approach of security within a commercial environment.

Piet Voesten.jpg
Piet Voesten
Business Continuity Officer
VodafoneZiggo

Binnen Ziggo begonnen in 2009 als een van drie managers voor de aanleg en uitbreiding van de telecom-infrastructuur. In 2013 is hij gevraagd het business continuity domein vorm te geven Ziggo - breed.

In die periode de gezorgd voor aantoonbare inbedding van security en continuity bij dochterbedrijven en daarmee de blauwdruk voor de inbedding ervan voor Ziggo gecreëerd.

In samenwerking met de CISO, boardleden, directieleden en ITIL-functionarissen de BCM en crisis-organisatie her-ingericht en crisismanagement teamleden laten benoemen en vastgelegd in een ondertekend Crisis Management Charter. Draagvlak gecreëerd van boardniveau t/m de operatie. De groei in volwassenheid van Ziggo op het continuïteitsvlak aantoonbaar gemaakt.

En continu blijven bijdragen aan een veiligere en weerbare informatiemaatschappij door het blijven voeden van activiteiten als: de vorming en formalisering van de Dutch Continuity Board; het starten van een initiatief voor de vorming van een Private Sector Crisis Academy; actief te participeren in een nationaal project van het veiligheidsberaad: De Continuïteit van de Samenleving; Awareness te creëren intern en extern o.a.

Meer sprekers worden geladen