Sprekers

Sven Kockelmann.jpg
Dagvoorzitter
Sven Kockelmann
Journalist en TV presentator

Sven Kockelmann is vanaf september 2010 één van de vaste gezichten van het nieuwe KRO Brandpunt. Verder presenteert hij vanaf maart 2010 het journalistieke programma KRO’s Oog in Oog en is hij dagelijks te horen op Radio 1 met KRO’s Goedemorgen Nederland.

In 1993 maakte Sven de overstap naar de KRO om redacteur te worden bij het onderzoeksjournalistieke programma KRO Reporter. Later werkte hij ook voor de actualiteitenrubriek Brandpunt, als redacteur en (politiek) verslaggever. Brandpunt ging in 1996 op in Netwerk, dat Sven van 1999 tot 2006 (toen de KRO stopte met dit actualiteitenprogramma) presenteerde.

Verder presenteert Sven bij de KRO thema-avonden als Het Grootste Taboe (oktober 2006), De StemWijzer (november 2006) en De Toekomst van Nederland (november 2005). In november 2006, aan de vooravond van de Tweede Kamer-verkiezingen, presenteerde Sven Kockelmann een serie over politiek: Recht door Zee, met oud-LPF-minister Herman Heinsbroek. Van 2006 tot mei 2010 presenteerde hij KRO’s Goedemorgen Nederland op TV (Ned.1). Sven Kockelmann houdt ervan zich bijzonder vast te bijten in uw evenement teneinde de best mogelijke presentatie op de dag zelf te waarborgen.

400 Erik Scherder_IV2017.jpg
Professor Erik Scherder
Hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling
Vrije Universiteit Amsterdam

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beide universiteiten kenden hem meerdere keren de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten.
De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Erik verzorgde in april 2015 ook een reeks van 3 colleges tijdens DWDD University over het brein. 
In 2016 ontving Erik Scherder de Betto Deelmanprijs, vanwege 'zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland'.

Olaf Streutker.jpg
Olaf Streutker
CISO Strategic Advisor
ABN AMRO

Olaf Streutker is Strategisch Adviseur bij het Corporate Information Security Office van ABN AMRO. Hij is medeverantwoordelijk voor het opstellen en uitdragen van de Enterprise Security Strategy en nauw betrokken bij alle grote security initiatieven in de bank. Eén van zijn grote zorgpunten is het beschikbaar krijgen en houden van voldoende security kennis: wat maakt iemand een goede security professional? Hoe borgen we kennis en kunde? Olaf is actief deelnemer aan verschillende (inter-)nationale security informatie-uitwisselingsgroepen, o.a. Dcypher, QIS, ISF, BVN, PvIB, FS-ISAC en NEN/ISO.

Nienke van den Berg
Nienke van den Berg
Voormalig Directeur
Stichting Z-CERT

Nienke van den Berg is ervaren manager in het opzetten van nieuwe organisaties op het gebied van cyber security en cybercrime. Daarbij heeft zij een bijzondere focus op het vormgeven van ketensamenwerking en publiek-private partnerschappen. Nienke van den Berg is in 2016 aangesteld om Z-CERT, de eerste nationale sectorale CERT voor de zorg, op te zetten. Van den Berg heeft Z-CERT als organisatie opgebouwd en de dienstverlening ingericht. Z-CERT is operationeel sinds juni 2017 en is het expertisecentrum op het gebied van cybersecurity in de zorg.  Z-CERT biedt hulp en advies bij incidenten en deelt kennis en expertise over digitale veiligheid in de zorg. Z-CERT vormt een netwerk van aangesloten zorginstellingen die samen werken aan cybersecurity in de zorg. Eerder heeft ze dit gedaan met GOV-CERT, dat later is overgegaan in het NCSC. Ook heeft zij aan de wieg gestaan van het Team High Tech Crime van de Nationale Politie.

Eric Broekema_IT&IS2019.jpg
Eric Broekema
Security Architect
Axians

Eric is verantwoordelijk voor het definiëren, ontwerpen en verkopen van de oplossing die securitywise het beste bij de doelstellingen van de klant past. Eric werkt sinds februari 2019 bij Axians en bekleedde hiervoor functies op het gebied van security bij organisatie zoals Dimension Data, Tele2, Cisco en KPN. Eric heeft een sterke track record op het gebied van IT met meer dan 25 jaar ervaring binnen deze branche. Zijn kennis reikt van advies tot aan implementatie bij zowel enterprise bedrijven, als overheidsinstellingen en service providers.

Meer sprekers worden geladen