Sprekers

Hans van Breukelen.jpg
Hans van Breukelen
Data Privacy Officer & Information Security Officer
IKEA BV Nederland

Hans combineert de rol van Data Privacy Officer met die van Information Security Officer bij IKEA BV Nederland.Hij heeft daarvoor in dezelfde rol gewerkt bij Sogeti een ICT dienstverlener die onderdeel uitmaakt van de Capgemini Group.

Hans blijft geduldig uitleggen dat je wel degelijk iets te verbergen hebt en ziet awareness kweken als een van de belangrijkste middelen om medewerkers op het juiste spoor te zetten.

Roelof_Hemmen.jpg
Dagvoorzitter
Roelof Hemmen
Journalist , interviewer
BNR Nieuwsradio

Na de havo op het Hoeksch Lyceum studeerde Hemmen enige tijd Frans en Nederlands aan de lerarenopleiding in Delft. Deze opleiding maakte hij niet af en ging als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant werken. Later werd hij stadsverslaggever bij de Haagsche Courant, waar hij zich vooral met misdaadverslaggeving bezighield. Daarna was Hemmen twee jaar werkzaam voor De Telegraaf. In 1993 werd Hemmen aangenomen bij het RTL Nieuws en was daar achtereenvolgens werkzaam als bureauredacteur, junior verslaggever, parlementair verslaggever, algemeen verslaggever en presentator. Vanaf 2003 was hij in de even weken presentator van het 19.30 uur nieuws. Eind mei 2016 ging Hemmen weg bij het RTL Nieuws, omdat hij zich meer wilde focussen op radiomaken. Zijn laatste uitzending was op vrijdag 27 mei 2016. Sinds 2011 presenteert Hemmen dagelijks een radioprogramma op BNR Nieuwsradio. Eerst in de middag en later in de ochtend.

Bas Haring
Pr. Dr. Bas Haring
Filosoof & Informaticus

Bas Haring denkt & vraagt, schrijft & spreekt. Op een heldere en prikkelende manier probeert hij wetenschap en filosofie betekenis te geven voor UW leven. Dat doet hij door het schrijven van boeken, columns en het maken van TV-programma’s. Bas Haring is hoogleraar aan Universiteit Leiden waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt.

Op dit moment werkt hij aan het boek 'Voor een echt succesvol leven', maar het is nog onduidelijk wanneer dit af zal zijn. Eerder schreef hij 'Kaas en de Evolutietheorie' en 'De IJzeren Wil' - over het brein, bewustzijn en denkende machines. Bas is als wetenschapper een uitzondering, omdat hij met zijn werk een breed publiek weet aan te spreken. De gewone man kan veel inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Zijn voornaamste doel is het mensen helpen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Theorie wordt afgewisseld met praktische allerdaagse voorbeelden die de lezer moeten helpen voor zichzelf een duidelijk beeld te creëren. Bas ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie ervan. Dit maakt zijn manier van denken zo inspirerend en leerzaam. Als spreker weet hij altijd een verrassend draai te geven aan zijn verhaal. Hierdoor weet hij zijn toehoorders telkens weer te boeien en hen aan te zetten tot het overdenken van zijn visie.

Bas ontving voor zijn boeken verschillende prijzen: 'Kaas en de evolutietheorie' ontving in 2002 de Gouden Uil voor de jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populair-wetenschappelijke literatuur. In TV-programma 'STOF' zet Bas de kijker aan het denken met vragen als 'waarom willen wij niet dood?' en 'wat is de zin van het leven?'. 'STOF' is genomineerd voor de Jos Withagen mediaprijs.

400 Bjørn Aris_IGO2017.jpg
Bjørn Aris
Meester in Japanse zwaardkunst
Return on People

Bjørn Aris (1965) bestudeert al meer dan 30 jaar Oosterse gevechtskunsten en Zen filosofie. Daarnaast treedt hij sinds 2000 op als trainer en coach voor het midden- en hoger kader uit het bedrijfsleven. Zijn kracht is dat hij de Oosterse inzichten weet te combineren met praktijkervaring opgedaan als succesvol zelfstandig ondernemer, alsmede tijdens zijn 12-jarige carrière als investment banker.

Bibi van den Berg
Bibi van den Berg
Universitair Hoofddocent
Universiteit van Leiden

Bibi heeft een MA (cum laude) en een PhD in de wijsbegeerte, beiden behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na haar promotie werkte zij 3 jaar als postdoc aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT). Vanaf 2012 werkt ze in Leiden. Met ingang van 1 september 2017 is Van den Berg benoemd tot hoogleraar Cybersecurity Governance. Haar onderzoek en onderwijs richten zich op de volgende thema's: (1) cybersecurity, (2) het reguleren van menselijk gedrag door het gebruik van technologieën (techno-regulering en nudging), (3) regulering en governance op/van het internet, (4) privacy en identiteit, en (5) robotica en kunstmatige intelligentie. Zij is ook lid van de Nederlandse Cyber Security Raad, een Raad die  het kabinet adviseert over het vergroten van de cybersecurity in Nederland. 

Meer sprekers worden geladen