Sprekers

André Kuipers (austronautenpak)
André Kuipers
ESA-astronaut en onderzoeker ISS
European Space Agency

André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe.

Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Aan boord was hij niet alleen arts en wetenschapper, maar ook boordingenieur en onderhoudsmonteur. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de Kazachse steppe.

(Copyright ESA NASA op de afbeelding van André Kuipers)

Roelof_Hemmen.jpg
Dagvoorzitter
Roelof Hemmen
Journalist , interviewer
BNR Nieuwsradio

Na de havo op het Hoeksch Lyceum studeerde Hemmen enige tijd Frans en Nederlands aan de lerarenopleiding in Delft. Deze opleiding maakte hij niet af en ging als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant werken. Later werd hij stadsverslaggever bij de Haagsche Courant, waar hij zich vooral met misdaadverslaggeving bezighield. Daarna was Hemmen twee jaar werkzaam voor De Telegraaf. In 1993 werd Hemmen aangenomen bij het RTL Nieuws en was daar achtereenvolgens werkzaam als bureauredacteur, junior verslaggever, parlementair verslaggever, algemeen verslaggever en presentator. Vanaf 2003 was hij in de even weken presentator van het 19.30 uur nieuws. Eind mei 2016 ging Hemmen weg bij het RTL Nieuws, omdat hij zich meer wilde focussen op radiomaken. Zijn laatste uitzending was op vrijdag 27 mei 2016. Sinds 2011 presenteert Hemmen dagelijks een radioprogramma op BNR Nieuwsradio. Eerst in de middag en later in de ochtend.

400_Roel van Rijsewijk_IT&Info2017_nieuw.jpg
Roel van Rijsewijk
Auteur van “Cyberrisico als kans”
Deloitte Nederland

Senior Fellow bij het Centre for The Edge van Deloitte dat inhoudelijk perspectieven op groei ontwikkeld voor het informatietijdperk. Meer dan vijftien jaar ervaring in het adviseren van technologie-gedreven organisaties op het gebied van risicomanagement en informatiebeveiliging. Auteur van “Cyberrisico als kans”.

Krikke Judica.jpg
Judica Krikke
Advocaat
Stibbe

Judica Krikke en haar team begeleiden alle vormen van ICT contractering (zoals cloudcontracten, sourcing, ICT implementatie, overgang van ICT in transacties) en zij adviseren bij vastgelopen onderhandelingen, mislukte ICT projecten, software audits en geschillen betreffende ICT. Ook rechten op software, content en overige intellectuele eigendom ligt binnen hun aandachtsgebied. Ten slotte adviseren zij veel over gebruik, verwerking en export van data met het oog op wetgeving betreffende de bescherming van persoonsgegevens.

Judica is daarnaast arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA), auteur van diverse publicaties op het gebied van ICT en intellectuele eigendom en zij doceert bij de Grotius Academie in de postacademische leergang Informatierecht.

400_Johan de Wit_IT&Info2017.jpg
Johan de Wit
PhD Researcher
TU Delft

Johan de Wit MSSM is als PhD onderzoeker verbonden aan de TU Delft. Zijn onderzoek heeft betrekking op de effectiviteit van security maatregelen en security risicobeoordeling. Daarnaast is hij actief binnen de VEBON, ASIS, NEN, The Hague Security Delta (HSD), OSAC en het Information Security Forum (ISF). Hij is regelmatig spreker op (internationale) conferenties, geeft gastcolleges en publiceert in verschillende vakbladen en wetenschappelijke literatuur. Hij werkt tevens als Solution Manager Enterprise Security binnen Siemens Building Technologies.

Meer sprekers worden geladen